14.6.06

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνεχίζω με πρωθυπουργικές εξαγγελίες (λέγε, λέγε, τελικά ... θα το πιστέψω, που λένε). Λοιπόν, έχουμε και λέμε, αν και όταν γενώ πρωθυπουργός:

1) Θα θεσπίσω υποχρεωτικές 3μηνες διακοπές το καλοκαίρι, και 15ήμερες Χριστούγεννα - Πάσχα, για όλους, όπως στο σχολείο.
2) Θα καθιερώσω σιέστα το μεσημέρι, όπως παλιά. Να χέσω τα συνεχόμενα αγγλοσαξωνοϊαπωνικά ωράρια, με 40 βαθμούς Ιούλιο μήνα που βράζει ο τόπος! Να πηγαίνουμε σπιτάκι μας, να κάνουμε ντουσάκι, να φάμε σαν άνθρωποι, να ριξουμε ένα υπνάκι, και στις 5-5.30 ξαναπάμε δουλειά (αν πρέπει να πάμε δουλειά οπωσδήποτε!).
3) Θα καθιερώσω να γίνεται διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία. Ισως όχι υποχρεωτικά, ίσως χωρίς βαθμό. Αλλά το να μάθει ένας Έλληνας τούρκικα είναι τρομερά διαφωτιστικό, για να γνωρίσει το γείτονα, τον υποτιθέμενο "εχθρό", και κυρίως, για να γνωρίσει ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας και της γλώσσας μας. Είναι εκπληκτικό, πόσες τούρκικες λέξεις χρησιμοποιούμε καθημερινά στο λεξιλόγιό μας (λέξεις όπως ντιβάνι, ταβάνι αλλά και τσέπη, γιακάς, καυγάς, χαλάλι, κέφι, μπελάς κλπ., κλπ.). Ασε που τα μισά επώνυμα είναι τούρκικα (καρατζάς, κουγιουμτζής κλπ., που συνήθως σημαίνουν κάποιο επάγγελμα).
4) Θα προσθέσω στο μάθημα της ιστορίας στα σχολεία δύο πολύ σημαντικά κεφάλαια:
α) ένα για την περίοδο που ήμασταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, και
β) ένα για τον εμφύλιο.
Και τα δύο είναι πολύ σημαντικά προκειμένου να καταλάβουμε τις σημερινές πολιτικές και ιστορικές εξελίξεις. Βέβαια, είναι και τα δύο πολύ λεπτά θέματα και με πολύ μεγάλη φόρτιση ...
5) Θα περιορίσω τους εξοπλισμούς στο ελάχιστο και θα δίνω όλα αυτά τα λεφτά που δίνουμε εκεί στην παιδεία!
6) Θα περιορίσω την οικοδομική δραστηριότητα στις Κυκλάδες (και σε άλλα όμορφα μέρη της Ελλάδας). Συμπλέγματα νησιών θα κηρυχθούν εθνικοί δρυμοί και θα απαγορευτούν οι οικοδομικές χοντράδες με τα "πανωσηκώματα"!
7) Θα ιδρύσω υπηρεσία καθαριότητας για την αποκομιδή σκουπιδιών από τις παραλίες!
8) Θα προβώ σε κατεδαφίσεις ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων στην Αθήνα, για να δημιουργηθούν πάρκα, να γίνει λίγο ... άπλα, να ανασάνουμε, να ξεκολλήσουμε ο ένας απ' τον άλλον!
9) Θα απλοποιήσω διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες, απλές συναλλαγές θα γίνονται χωρίς υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου (κατάθεση σήματος, συμβόλαια), οι δημόσιες υπηρεσίες θα ζητούν λιγότερα πιστοποιητικά, θα υπάρχει εμπορικό μητρώο, κτηματολόγιο κ.ο.κ.

Δεν μου έρχεται τώρα τίποτα άλλο στο μυαλό, αλλά έπεται συνέχεια ... Πείτε κι εσείς καμμιά ιδέα...
Υ.Γ. Με τη Μαργαρίτα ιδρύσαμε ήδη το κόμμα/κίνημα, απόψε: σύμφωνα με τη διακήρυξη της "14ης Ιουνίου" το κόμμα μας θα λέγεται "Αναρχικοί και Ονειροπόλοι". Οι στόχοι μας είναι οικολογικοί (υποστηρίζουμε κατ'αρχήν την ανακύκλωση) και η ιδεολογία μας είναι κάπως αναρχική: "ούτε δούλοι, ούτε αφεντικά"...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"εξόριστε Ποιητη, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις ;

(...)

-Βλέπω τη διαρκή επανάσταση φυτών και λουλουδιών.
-Βλέπω τις κανονιοφόρους του Ερωτα.

(Από το Άξιον Εστί του Οδ. Ελύτη)

Ανώνυμος είπε...

"Βλέπω την αλληλουχία των κρυφών νοημάτων."

(Από το ίδιο)

Hurricane Lily είπε...

Μοναδικέ μου, ποιητικέ αναγνώστη, με τα πολλά πρόσωπα!
Μαζί δεν είμαστε κόμμα ... είμαστε κίνημα!!! :-)

manosantonaros είπε...

Vlepo ti zoi mou na fevgei.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά, η πολιτική μας έχει απογοητεύσει...

Gyromyristis είπε...

Αχ, αν γίνεις Πρωθυπουργός και υλοποιήσεις όλα αυτά που λες, το θέμα είναι αν θα προλάβει να γίνει τίποτα πριν να έχουμε καμμια δολοφονία α λα Κένεντυ. :) Ειναι πολλά τα συμφέροντα!