5.6.06

ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...

Μοναδικέ μου αναγνώστη, σε σχόλιο μου έγραψες ότι ... έχεις 2 χρόνια να πας διακοπές!! Κουφάθηκα!...

Μας έχει φάει η αγγλοσαξωνικο-ιαπωνική εργασιακή νοοτροπία, τα προτεσταντικά ήθη που εισήχθησαν τις τελευταίες 10ετίες στη χώρα μας από ξένους δάκτυλους που θέλουν το κακό μας!...

Οι διακοπές είναι πράμα ιερό. Όπως επίσης και το Σαββατοκύριακο, και το 8άωρο. Είναι μελετημένα, τόσο αντέχει κανείς, τόσο μπορεί να αποδώσει. Μην ακούς διάφορους που δουλεύουν, λέει, 12 και 14 ώρες. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να το κάνει αυτό όλη μέρα, κάθε μέρα. Μετά τις 8 ώρες κουρκουτιάνεις, κάθεσαι στο κομπιούτερ και κάνεις 10 λεπτά να γράψεις μία λέξη... Αν δουλέψεις και το Σαββατοκύριακο, τη Δευτέρα είσαι ένα κουρέλι που πάει στη δουλειά σέρνοντας... Αν, όμως, πας κάπου το σαββατοκύριακο, κάνεις ένα μπανάκι, πας μια εκδρομούλα στη φύση, γυρίζεις και είσαι ανανεωμένος, όλο ιδέες, πετάς σπίθες, τα ξεπετάς όλα στο μισάωρο. Πρέπει κανείς να ξανασκεφτεί την έννοια της αποδοτικής εργασίας (αντί για την διαρκή παρουσία στο γραφείο, που μπορεί να κρύβει πολλή κωλοβάρα ...).

Εχε υπόψη σου, μοναδικέ μου αναγνώστη, ότι "όταν γενώ πρωθυπουργός" θα θεσπιστούν υποχρεωτικές 3μηνες διακοπές το καλοκαίρι και απο 15 μέρες Χριστούγεννα - Πάσχα, όπως όταν είμασταν στο σχολείο!!!

Δε με βλέπω να εκλέγομαι σύντομα, ωστόσο ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eme;is tha se psifisoume, emeis!!...

Ανώνυμος είπε...

Hurricane Lily said:
Οι διακοπές είναι πράμα ιερό. Όπως επίσης και το Σαββατοκύριακο, και το 8άωρο. Είναι μελετημένα, τόσο αντέχει κανείς, τόσο μπορεί να αποδώσει.

Τώρα κάνεις ΠΟΛΥ πλάκα, μεταξύ μας. Εχεις δεί πολλούς να ζουν με αυτόν τον τρόπο;

Μάλλον εγώ -και κάτι εκατοντάδες που γνωρίζω- είμαι ένας από τους X-Men.

Καλώς σε βρήκα.
;)