10.3.10

Πωλητές τεχνολογίας


Το ξέρουμε το στυλ από τους υπαλλήλους στις εφορίες και από τις θρυλικές πωλήτριες του Κολωνακίου...

Τσίχλα, μαγκιά στο βλέμμα, σνομπ ύφος... ζητάς κάτι, "ορίστε" σου λέει ξινισμένα και σου το πετάει σα να είναι σάπιο ψάρι... σα να είσαι ΕΣΥ σάπιο ψάρι... σα να μη θέλει να πουλήσει, σα να τα 'χει "πάρει" που μπήκες στο μαγαζί ...

Και τώρα το ζούμε με τους ανθρώπους που μας πουλάνε υπολογιστές και γενικώς προϊόντα τεχνολογίας!

Γιατί έχουν υιοθετήσει αυτό το μπλαζέ στυλ "ωχ, τι μπελάς" όταν πας να αγοράσεις κάτι?? Γιατί όταν ρωτάς κάτι βαριούνται να απαντήσουν? Δεν είναι η δουλειά τους να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ??

Καταλαβαίνω ότι πιθανόν τους πρήζει πολύς κόσμος, ότι έρχονται άσχετοι που ρωτάνε και τελικά δεν αγοράζουν τίποτα... Και ξαναλέω "μα, αυτό δεν είναι η δουλειά τους?"

Καταλαβαίνω ότι πιθανόν δεν τους γεμίζει το μάτι μια γυναίκα ... καταλαβαίνω ότι μιλάνε πιο άνετα με έναν πιτσιρικά που τα ξέρει όλα απέξω κι ανακατωτά και δε ρωτάει... αλλά και πάλι, εγώ είμαι αυτή που έχει ανάγκη να μου εξηγήσουν και να μου πουλήσουν κάτι. Ο πιτσιρικάς το παραγγέλνει από το διαδίκτυο κατευθείαν. Άσε που ο πιτσιρικάς θα το "κατεβάσει" τσάμπα και ούτως ή άλλως δεν έχει και πολλά φράγκα για να ξοδέψει...

Νομίζω ότι αντιπροσωπεύω ένα αγοραστικό κοινό που έχει ανάγκες (και λεφτά!) και που είναι περιφρονημένο από τις εταιρίες τεχνολογίας....!

Δεν υπάρχουν σχόλια: